RECAP: Pilotweek Cyberwerkplaats

WAT EEN SUCCES!

De pilotweek zit er op en wij zijn oprecht trots op het eindresultaat! Trots zijn wij ook op alle steun die wij kregen bijvoorbeeld in de vorm van stageplekken, sponsors, docenten, locatievoorzieningen en niet te vergeten op de jongeren die met ons dit avontuur aandurfden.

#Cyberhero42
Met trots presenteren wij onze eerste lichting deelnemers van de Cyberwerkplaats. Zij hebben de hele week hard gewerkt aan de challenge, de wifi gesloopt en door middel van social engineering 1.0 een honderd jaar oude kluis gekraakt!

#Challenge
Gedurende de week hebben de deelnemers meegedaan aan een online challenge ‘Capture the flag’. Deze was opgebouwd in verschillende levels. De challenge is gecreëerd door Guardian360. Onze winnares was deelneemster Andrea Stehrer!

 

 

 

 

 

 

 

#Media

De Cyberwerkplaats heeft meer dan een week lang de Nederlandse media gedomineerd. Het is opgepakt door onder andere: RTLNieuws,Telegraaf, BNR, NPO1, NPO2, NPO3, FunX, RadioRijnmond, AD, Trouw, NRC, Reformatorisch Dagblad, NRCNext, Nieuws.nl, beveiligingsnieuws.nl en RTLZ.

#Kluisgekraakt
Het onze deelnemers gelukt om het bedrijf die de kluis heeft geplaatst te benaderen. Dit bedrijf, Gunebo, opende op vrijdag 25 augustus onder toeziend oog van de RTV Rijnmond de kluis.

#ENNU?
Drie deelnemers sloten de pilotweek af met een concrete baan. Daarnaast zijn er een aantal jongeren in gesprek met potentiële werkgevers. Een mooie bekroning op de pilotweek. Het onderstreept daarmee onze filosofie: ‘Te weinig technisch personeel? Onzin, dan zoek je verkeerd’ 

Ondertussen zijn wij achter de schermen bezig om de Cyberwerkplaats permanent te vestigen binnen 42Workspace in Rotterdam.

#Backtowork

Afbeeldingsresultaat voor work gif

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

35 − = 29

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.