Missie

Onze missie

Wereldwijd worstelen bedrijven en overheden met het aantrekken van jonge talentvolle cybersecuritymedewerkers. Een rondje langs het werkveld leert dat dit enerzijds wordt veroorzaakt door een gebrek aan bekwame werkzoekenden (de talentenpool is klein) en anderzijds doordat (potentiële) werkgevers zoeken op de verkeerde plek(ken).

In de huidige kansen vallen de volgende zaken op:

Het vergroten van cybersecuritytalent is een atypische tak van sport. Het domein kenmerkt zich door een sterke autodidactische en zelfs rebelse (hackers) community die niet bereikt lijkt te worden.

Huidige (onderwijs)initiatieven gericht op het vergroten van de cybersecurity pool focussen (te veel) op het opstellen van profielen en hebben te weinig aandacht voor de praktijk/cybersecurity als ambacht.

Bestaande initiatieven zijn vaak gericht op de inzet van hoogopgeleiden, het liefst met een technische of IT-achtergrond. Als gevolg van deze eenzijdige focus worden potentiële talenten zoals laaggeschoolden of MBO’ers (onbewust) buitengesloten.

Kortom: er is behoefte aan een vernieuwde aanpak die ervoor zorgt dat organisaties jonge talenten aantrekken om zodoende de geschikte cybersecurityspecialisten van morgen te kunnen vinden:

Cyberwerkplaats!